Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

 Volg VMM via RSS

 

Waterkwaliteit in landbouwgebied moet beter

De waterkwaliteit in landbouwgebied in Vlaanderen gaat verder achteruit. Dat blijkt uit de rapporten (Mestrapport 2019 en het MAP-rapport 2018-2019) van de VLM en de VMM, die vandaag gepubliceerd werden. Nog altijd vinden er te veel inbreuken tegen de mestwetgeving plaats. Er is een kentering nodig om de waterkwaliteit opnieuw in lijn te brengen met de Europese doelstellingen.

Lees verder...

Riviercontract pakt overstromingsrisico Zwalmvallei aan

Op donderdag 14 november ondertekenden de provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Overheid en de gemeenten Horebeke, Zottegem en Zwalm een charter voor het stroomgebied van de Zwalmbeek. Hiermee engageren ze zich om samen met alle betrokkenen maatregelen te zoeken die het overstromingsrisico verder verminderen. Tegelijkertijd werd ook een online test gelanceerd. Daarmee kunnen de inwoners hun overstromingskans opzoeken.

Lees verder...

Ons drinkwater heeft een zeer goede kwaliteit

Uit ons nieuw rapport blijkt dat de kwaliteit van het drinkwater in grote mate voldoet aan de wettelijke kwaliteitseisen. In 2018 deden de watermaatschappijen 11 148 controles aan de kraan. In 296 stalen was er een overschrijding van de norm. 193 keer was dat voor lood. Verder waren er ook normoverschrijdingen voor E.coli (15), Enterokokken (20), koper (8), nikkel (39) en nitriet (21).

Lees verder...

Slim investeren voor propere waterlopen

De Vlaamse rioolbeheerders investeren in infrastructuurprojecten om in 2027 de goede toestand van onze waterlopen te bereiken. De VMM legt voor elke gemeente een doelstelling vast. Hoe kan de rioolbeheerder zijn financiële middelen het best inzetten om de meest noodzakelijke projecten te realiseren? De nieuwe VMM-simulator op maat helpt hierbij.

Lees verder...

VMM genomineerd voor EMAS-awards

De VMM is door België voorgedragen voor de Europese EMAS-awards 2019 in de categorie middel- tot grote overheidsorganisatie. De VMM volgt het EMAS-certificatiesysteem om haar milieuprestaties als organisatie continu te meten en te verbeteren. De uitreiking vindt plaats op 25 november in Bilbao, Spanje.

Lees verder...

Handen in mekaar voor integratie bodemsanering in natuurgebieden

Via het nieuwe Europese LIFE-project NARMENA zullen we zes jaar lang onderzoek doen naar oplossingen om (water)bodemsanering af te stemmen op natuurbehoud en waterberging. Samen met OVAM, ANB, Natuurpunt en andere partners zal VMM niet-invasieve, natuurgebaseerde saneringsmethoden uittesten ter hoogte van waterlopen, hun oevers en overstromingsgebieden.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.