Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

 Volg VMM via RSS

 

Kleine Gete in Wange meandert opnieuw

In augustus is de VMM gestart met het uitgraven van nieuwe meanders voor de Kleine Gete ter hoogte van de Kasteelhoeve in Wange (Landen). Met deze ingreep willen we van de Kleine Gete opnieuw een levende rivier maken met een natuurlijkere waterhuishouding, meer dan 50 jaar nadat de waterloop er werd rechtgetrokken. De graafwerken zijn ondertussen ver gevorderd en de rivier kronkelt weer als vanouds.

Lees verder...

Beschermingsdijk aan Noordede in Bredene

Een 40-tal huizen in een woonwijk naast de Noordede in Bredene loopt een groter risico op overstromingsschade nu klimaatverandering de kans op hogere zeepeilen verhoogt. Om die woningen beter te beschermen legt de VMM een beschermingsdijk aan naast de Noordede.

Lees verder...

Koppelingsgebieden rond het Kluizendok geopend

Na vele maanden van druk bezoek in kleine bubbels werden de grootste koppelingsgebieden in de Gentse Kanaalzone op 10 oktober 2021 feestelijk geopend! Anderhalf jaar geleden werden, met de heraanleg van het Terdonkplein, de werken in de koppelingsgebieden rond het Kluizendok in Gent en Evergem afgerond.

Lees verder...

Grondwaterstand in september gedaald

In september daalden de (absolute) freatische grondwaterstanden op 88% van de meetplaatsen. De relatief warme, droge en zonnige weersomstandigheden in september zorgden ook voor een daling van de percentages hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Toch blijven de freatische grondwaterstanden in 83% van onze meetplaatsen hoog of normaal. 17% heeft een lage grondwaterstand voor de tijd van het jaar.

Lees verder...

Dijk en weg tegen wateroverlast bedrijventerrein Kampveld

Een nieuwe dijk, een verhoogde toegangsweg en een gescheiden rioleringsstelsel voor afval- en regenwater moeten ervoor zorgen dat bedrijventerrein Kampveld in Oostkamp in de toekomst niet meer af te rekenen krijgt met waterschade. Voor de werken sloegen de gemeente Oostkamp, de Vlaamse Milieumaatschappij en Aquafin de handen in elkaar.

Lees verder...

Ecologische inrichting waterlopen in De Gavers

De Provincie West-Vlaanderen en de VMM werken samen met de lokale besturen van Harelbeke en Deerlijk aan de versterking van het provinciedomein De Gavers. Met de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied en de hermeandering van de Gaverbeek, combineren we waterbuffering met natuurontwikkeling en zachte recreatie in het grootste groengebied van de Kortrijkse regio.

Lees verder...

Lancering samenvoorzuiverelucht.eu

De voorbije 3 jaar werkten 5 partners uit Vlaanderen en Nederland samen in het Europese Interregproject 'Zuivere Lucht’ aan oplossingen om de (binnen)luchtkwaliteit te verbeteren. Vandaag stelden we onze resultaten voor op het slotevenement rond burgerwetenschap. Eén van de belangrijkste realisaties is de nieuwe website samenvoorzuiverelucht.eu.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.