Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / VMM in actie voor bever in de Bosbeek

VMM in actie voor bever in de Bosbeek

08-10-2015
In de Bosbeek in Opglabbeek is een bever zeer actief. Zijn dam doet het waterpeil stijgen. Een rattenbestrijder van de VMM zal nu een sifon plaatsen waardoor het water kan blijven doorstromen én de bever zijn dam terug zonder problemen kan dichten.

De bever is een beschermde diersoort en zijn aanwezigheid is een positief signaal voor de kwaliteit van de waterloop en de ecologische diversiteit van de omgeving. Maar de bever in de Bosbeek heeft niet stilgezeten. Zo heeft hij al een volledige boom omgelegd en een dam gebouwd.

Bever in de bosbeekMedewerkers van de gemeente Opglabbeek hebben daarom een bres gemaakt in de dam om het waterpeil te doen zakken.  Maar de bever zal proberen zijn dam terug te dichten. Daarom zal een rattenbestrijder van de VMM, die waterbeheerder is van de Bosbeek, een sifon onder de dam installeren. Zo zal het water kunnen blijven stromen en kan de bever in de Bosbeek blijven. De VMM blijft de situatie ter plaatse opvolgen.  Indien nodig worden bijkomende maatregelen genomen.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.