Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Vlaamse Droogtecommissie houdt code geel aan

Vlaamse Droogtecommissie houdt code geel aan

01-06-2022
Door de regen en de lage temperaturen van de voorbije twee weken is het voorlopig niet nodig om over te schakelen naar code oranje. De grondwaterstanden zijn verbeterd, de debieten in de waterlopen zijn wat hoger en het waterverbruik is verminderd. De Droogtecommissie behoudt code geel, met preventieve maatregelen zoals een captatieverbod om kwetsbare waterlopen te beschermen. Van een crisissituatie is op dit ogenblik dus geen sprake.

Wat is de Vlaamse Droogtecommissie?

De Droogtecommissie overlegt bij langere droge periodes en adviseert de provinciegouverneurs over maatregelen om water te besparen en watervoorraden optimaal te benutten. Ook over verbruiksbeperkingen voor drinkwater geeft de commissie advies. De commissie zelf wordt ondersteund door de adviesgroep Droogte die om de twee weken samenkomt om de situatie te monitoren

De Droogtecommissie bestaat uit de gouverneurs, een vertegenwoordiger van de drinkwatermaatschappijen, een vertegenwoordiger van waterzuiveringsbedrijf Aquafin en de waterbeheerders, namelijk vertegenwoordigers van de VMM, De Vlaamse Waterweg, de provincies, steden en gemeenten, polders en wateringen. De Vlaamse Milieumaatschappij is de voorzitter van de Droogtecommissie.

Bekijk het advies van de Vlaamse Droogtecommissie van 31 mei 2022 »

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.