Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Werk mee aan de toekomst: Water+Land+Schap 2.0

Werk mee aan de toekomst: Water+Land+Schap 2.0

04-02-2021
In het kader van de Blue Deal maakt Vlaanderen maar liefst 15 miljoen euro vrij voor nieuwe en innovatieve projectideeën op het platteland. Maak kennis met de nieuwe projectoproep voor innovatieve waterprojecten: Water-Land-Schap 2.0

Ken je Water+Land+Schap al?

14 lokale ‘coalities’ van landbouwers, overheden, bedrijven, inwoners en landschapsbeheerders werken op dit ogenblik samen aan het klimaatbestendig maken van hun omgeving door problemen met water op een geïntegreerde manier aan te pakken. Zo werken ze aan een sterkere landbouw, duurzame watervoorraden, een goede waterkwaliteit en opvang van teveel aan water. Meer over Water+Land+Schap

Water+Land+Schap 2.0: nieuwe projectoproep

"In het kader van de Blue Deal maakt Vlaanderen maar liefst 15 miljoen euro vrij voor nieuwe en innovatieve projectideeën op het platteland. Die projectoproep komt geen moment te vroeg. De laatste jaren zijn we kwetsbaarder dan ooit voor droogte. Met Water-Land-Schap 2.0 zoeken we enthousiaste jongeren, burgers, scholen en onderzoeksinstellingen die samen uitproberen hoe ze in landelijke gebieden op een innovatieve manier droogte kunnen bestrijden. Maar we kijken ook naar lokale overheden die samen met landbouwers en verenigingen een coalitie smeden om projecten op poten te zetten waar de omgeving van profiteert", zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.

Kennismaking projectoproep via online fora

Voor we de oproep officieel lanceren luisteren we graag, samen met de Vlaamse Landmaatschappij, naar jouw ideeën. 

Daarvoor kan je kiezen uit drie sessies. Tijdens zo’n sessie dompelen we je kort onder in het programma Water+Land+Schap, inspireren je met voorbeeldprojecten en geven je de krijtlijnen van de nieuwe projectoproep mee. Bij elke stap is er ruimte voor jouw vragen of suggesties.

Het online forum gaat door via Teams. We sturen jou een paar dagen voor de sessie de link door.

Schrijf je in of laat weten dat je op de hoogte wilt blijven >>

Je kan kiezen uit drie sessies:
  • Dinsdag 2 maart van 18 uur tot 20 uur
  • Donderdag 4 maart van 10 uur tot 12 uur
  • Vrijdag 5 maart van 11 uur tot 13 uur

Geïnteresseerd, maar kan je er niet bij zijn? Via het inschrijfformulier kan je dat doorgeven. We houden je dan op de hoogte van de resultaten en van het verdere verloop van Water+Land+Schap 2.0.

Begin april lanceren we de projectoproep. We organiseren dan een nieuwe online sessie waarin alle criteria worden overlopen. De exacte datum wordt later meegedeeld.

Stuur deze uitnodiging gerust door naar geïnteresseerden.

Water-Land-Schap 2.0 maakt deel uit van de Blue Deal van de Vlaamse Regering.

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.