Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Webinar nieuwe regelgeving beheer onbevaarbare waterlopen op 7/6

Webinar nieuwe regelgeving beheer onbevaarbare waterlopen op 7/6

19-05-2021
De voorbije jaren werd de wet op de onbevaarbare waterlopen vernieuwd. Op 7 mei 2021 keurde de Vlaamse regering een eerste uitvoeringsbesluit bij deze wet goed. We nodigen je graag uit voor het interactief webinar over het uitvoeringsbesluit op 7 juni, 14.00 u. Alle wijzigingen in de wetgeving van de onbevaarbare waterlopen komen er heel concreet aan bod, nadien is er ruimte voor vragen.

Het waterbeheer is volop in beweging. De uitdagingen zijn groot. Naast de aanpak van overstromingsschade staat het voorkomen van waterschaarste, ecologisch herstel van waterlopen en een versterkte beleving meer en meer centraal. Om dat mogelijk te maken is nieuwe wetgeving nodig. Het uitvoeringsbesluit bevat regelgeving over onder meer het aanplanten van bomen en afrastering langs waterlopen, (kano)varen, verdiepen of verleggen van grachten, …

Er komen ook nieuwe verplichtingen voor de onttrekking van water uit onbevaarbare waterlopen met het oog op de voorkoming van droogte en waterschaarste. Voor permanente onttrekking moet een machtiging aangevraagd worden, voor tijdelijke onttrekkingen volstaat een melding. Die zullen gebeuren in een nieuwe e-loket.  

Meer info over uitvoeringsbesluit

Schrijf je in voor het webinar op 7 juni (14 - 15 u.)

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.