Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Webinar Klimaatadaptatie- thema hitte

Webinar Klimaatadaptatie- thema hitte

02-09-2021
Het klimaat wijzigt, en die verandering zorgt voor heel wat uitdagingen, ook op lokaal niveau. In een webinarreeks nemen we je graag mee op zoek naar antwoorden. In onze tweede editie zullen we ons buigen over de toenemende hitte en hoe we hittestress kunnen indammen.

Waar kunnen we ons aan verwachten op vlak van hitte in de komende jaren? Hoe kunnen we hittestress tegenhouden en thermisch comfort vasthouden? Wat werkt wel? Wat werkt niet? Welke mogelijkheden bestaan er voor een degelijk lokaal klimaatbeleid? Hoe gaan andere lokale besturen aan de slag met hitte? Een antwoord op al deze vragen en meer krijg je tijdens ons webinar op donderdag 16 september om 14u. De panels zullen een uur in beslag nemen.

We brengen het probleem in kaart en detecteren cruciale actiepunten die tot oplossingen moeten leiden. De rol van overheden en het VMM komen daarbij aan bod, maar net zo goed belichten we aan de hand van overtuigende praktijkvoorbeelden welke resultaten op gemeentelijk niveau kunnen worden geboekt. 

Programma

14.00u Verwelkoming
14.05u

Heet, heter, heetst: waar kunnen we ons aan verwachten? 

Lieselotte Wackenier - VMM

14.15u

Hittestress tegenhouden en thermisch comfort vasthouden in buitenruimtes. Wat werkt (niet)?  

Gideon Spanjar - Hogeschool Amsterdam

14.30u

VIPA: zorg voor het klimaat & Stad Torhout stelt haar hitte- en ozonplan voor

Hannah Bohez - VIPA & Rita Dewulf - Stad Torhout

14.40u Q & A
14.50u Slotwoord

 

Wil je dit webinar graag bijwonen? Schrijf je dan nu in via onderstaande knop.

Schrijf je hier in voor het webinar hitte

 

 

Vorig webinar gemist?

In ons eerste webinar in deze reeks rond klimaatadaptatie gingen we dieper in op het thema droogte. Heb je dit webinar gemist? Geen probleem. Je kan alles herbekijken op onze website.

Herbekijk het webinar droogte (volledig of enkel de highlights)

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.