Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Webinar klimaatadaptatie - Klimaatbestendig inrichten van de publieke ruimte

Webinar klimaatadaptatie - Klimaatbestendig inrichten van de publieke ruimte

14-12-2021
Het klimaat wijzigt, en die verandering zorgt voor heel wat uitdagingen, ook op lokaal niveau. In een webinarreeks nemen we je graag mee op zoek naar antwoorden. In een volgende webinar over klimaatadaptatie op 20 januari focust de VMM zich op het klimaatbestendig inrichten van de publieke ruimte.

Banner klimaatportaal

We voelen nu al de effecten van klimaatverandering in ons dagelijks leven. Het wordt natter in de winter, droger en heter in de zomer. We krijgen meer last van onweersbuien en zeer hevige regenval. Dat heeft een impact op onze infrastructuur en onze leefomgeving. Daarom zijn onze steden en gemeentes maar beter voorbereid. 

Op 20 januari 2022 om 14u organiseren we het vierde webinar in onze reeks rond klimaatadaptatie. In dit webinar gaan we dieper in op wat het betekent om de publieke ruimte klimaatbestendig in te richten. Welke klimaatproblemen stellen zich in de publieke ruimte? Wat kunnen we doen in stedelijk gebied en wat is mogelijk in landelijk gebied? Welke uitdagingen kunnen we verwachten bij het aanleggen van groenblauwe linten?

Programma

Datum: donderdag 20 januari 2022

14.00u Verwelkoming
 

Welke klimaatproblemen stellen zich in de publieke ruimte?

Joachim Declerck (UGent & Architecture Workroom Brussels)

 

Groenblauwe linten in landelijke en stedelijke omgeving én hun uitdagingen

Ivo Terrens (projectingenieur VMM) en Joachim Declerck (UGent & AWB)

 

Klimaatbestendige inrichting van de vallei van de Benedenvliet via het GRUP

Bram Van Ballaer (departement Omgeving)

 

Getuigenissen 

Gemeente Lanaken over het Grensmaasproject

Gemeente Tongeren over de Jeker 

 

Q & A

15.00u

Slotwoord door Bernard De Potter

 

Wil je dit webinar graag bijwonen? Schrijf je dan nu in via onderstaande knop.

Schrijf je hier in voor het webinar 'Klimaatbestendig inrichten'

 

 

Een vorig webinar gemist?

In een eerste webinar in deze reeks rond klimaatadaptatie gingen we dieper in op het thema droogte, in het tweede webinar hebben we ons verdiept in hitte. Het derde webinar handelde over het volledig vernieuwde Klimaatportaal Vlaanderen. Heb je een webinar gemist? Geen probleem. Je kan alles herbekijken op onze website.

Herbekijk onze webinars (volledig of enkel de highlights)

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.