Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Webinar klimaatadaptatie (droogte) op 17/6

Webinar klimaatadaptatie (droogte) op 17/6

02-06-2021
De VMM organiseert een webinarreeks waarin je oplossingen en concrete voorbeelden aangereikt krijgt om ook op lokaal niveau aan de slag te gaan met een wijzigend klimaat. De eerste webinar vindt plaats op donderdag 17 juni en focust op het belang van goed grondwaterbeheer. Schrijf je nu in.

Klimaatadaptatie voor lokale besturen

Het klimaat wijzigt, en dat die verandering voor heel wat uitdagingen zorgt – ook op lokaal niveau – lijdt geen twijfel. In een webinarreeks neemt de Vlaamse Milieumaatschappij je graag mee op zoek naar antwoorden. We brengen het probleem in kaart en detecteren actiepunten die tot oplossingen kunnen leiden. De rol van verschillende overheden en de VMM komen daarbij aan bod, maar net zo goed belichten we aan de hand van overtuigende praktijkvoorbeelden welke resultaten op gemeentelijk niveau kunnen worden geboekt.

Eerste webinar: goed beheer van grondwater

In een eerste editie ligt de focus op het droogteprobleem en het belang van een goed beheer van grondwater. Hoe kan rationeel watergebruik worden gestimuleerd? Wat te doen om de waterbeschikbaarheid te verhogen en duurzame drinkwatervoorziening te garanderen? Het zijn slechts enkele van de vragen die zullen worden beantwoord in een tafelgesprek dat je live kan volgen. 

Wanneer? donderdag 17 juni, van 14.00 tot 15.00 uur

Schrijf je nu in

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.