Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Studiedag en demonstratie infiltratie

Studiedag en demonstratie infiltratie

Welke richtlijnen kan je volgen voor het meten van de infiltratiecapaciteit? Hoe voer je een betrouwbare infiltratieproef uit? Wanneer is infiltratie nuttig? De VMM organiseert een studievoormiddag rond infiltratie met aansluitend een demonstratie van infiltratietechnieken.

De VMM heeft een uitgebreide studie laten uitvoeren door International Marine and Dredging Consultants NV in samenwerking met de Bodemkundige Dienst van België. Daarin hebben we het onder andere over het opstellen van richtlijnen voor het meten van de infiltratiecapaciteit en het begroten van de impact van infiltratie. Lees de studie hier.

Met deze studie onder de arm organiseren we op twee momenten, donderdag 15 (volzet) en vrijdag 16 juni, een studievoormiddag. Aansluitend krijg je een unieke demonstratie van verschillende soorten infiltratieproeven.

Opgelet! De eerste studiedag op donderdag 15 juni is volzet. Je kan je wel nog inschrijven voor dezelfde studiedag op vrijdag 16 juni. Het programma blijft hetzelfde.

Programma

9.00u: Onthaal met koffie

9.30u: Verwelkoming (Barbara Vael, VMM)

9.40u: Beïnvloedt de infiltratieproef en de bodem het meetresultaat? (Pieter Janssens, Bodemkundige Dienst)

10.40u: Modellering en resultaten voor het afwegingskader met betrekking tot infiltratie (Jan Swings, International Marine & Dredging Consultants)

11.40u: Nieuwe inzichten, aanzet voor een ruimere toepassing van infiltratie? (Bram Vogels, VMM)

12.00u: Demonstratie van infiltratietesten in de VMM-tuin (Bodemkundige Dienst). 

De demonstratie wordt verschillende keren gegeven tussen 12.00u en 14.00u zodat je die in een beperkt groepje goed kan bekijken en bijkomende vragen kan stellen. In tussentijd kan je genieten van een lekkere broodjeslunch. 

Schrijf je hier in

 

 

Praktisch

Donderdag 15 juni (volzet) of vrijdag 16 juni 2017
Dokter De Moorstraat 24-26, Aalst.

Deze studiedag is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, we raden je aan om indien mogelijk met het openbaar vervoer te komen.

Vragen?

Mail naar communicatie@vmm.be.

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid