Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Startschot riviercontract Dommel

Startschot riviercontract Dommel

21-01-2020
Op donderdag 23 januari 2020 ondertekenen verschillende lokale, provinciale en Vlaamse partners een charter in Pelt. De deelnemers engageren zich hiermee om samen te werken rond problemen met water in het stroomgebied van de Dommel.

Met de ondertekening start een participatieproject op het grondgebied van de gemeenten Lommel, Peer, Hechtel-Eksel en Pelt. Iedereen kan meedenken en ideeën voorstellen om het overstromingsrisico te verminderen. Het project resulteert in 2021 in een riviercontract dat vastlegt wie welke engagementen neemt.

Op 23 januari lanceren we ook de online overstromingstest. Zo kan je als inwoner en betrokkene in de gemeenten Lommel, Peer, Hechtel-Eksel en Pelt inzicht krijgen in het overstromingsrisico van je woning, zien hoe die stijgt door de klimaatverandering en de maatregelen die je kan nemen.

Praktisch

Donderdag 23 januari, 13.45 uur
Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, 3910 Pelt. 

 

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.