Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Slotconferentie Star2Cs op 17/6: de wegen naar klimaatbestendigheid

Slotconferentie Star2Cs op 17/6: de wegen naar klimaatbestendigheid

21-05-2021
Door de klimaatverandering neemt de kans op overstromingen toe en wordt de impact groter. Toch blijft het uitvoeren van klimaatadaptatieplannen nog vaak achterwege. STAR2Cs wil de kloof tussen de klimaatmaatregelen en lokale initiatieven overbruggen. Op 17 juni kom je in de slotconferentie te weten hoe dat kan.

De 8 STAR2Cs projectpartners uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland nemen je mee op een ontdekkingstocht naar de beste praktijkvoorbeelden om klimaatadaptieve maatregelen te implementeren. De conferentie brengt expertise samen van een jarenlange samenwerking om sectoroverschrijdend de risico's van klimaatverandering te verminderen en beter te beheren.

Wat staat er op het programma?

  • Hoor van ervaringsdeskundigen hoe adaptatiepaden kunnen worden toegepast om "toekomstbestendige" weerbaarheid tegen klimaatverandering te bereiken,
  • Leer van experts op het gebied van klimaatadaptatie, ruimtelijke ordening, water- en overstromingsbeheer, groene infrastructuur en kustverandering over de instrumenten en technieken om de "implementatiekloof" te overbruggen die men op dit moment ervaart bij het verwezenlijken van lokale klimaatadaptatieve maatregelen.
  • Ontdek hoe de STAR2Cs partners:
    -  risico’s beheren, opvolgen en flexibel aanpakken;
    -  socio-economische factoren en ruimtelijke ordening gebruiken om kansen te maximaliseren:
    - de betrokkenheid van de stakeholders in klimaatadaptatie verhogen dankzij actieve samenwerking
  • Bekijk demonstraties en krijg toegang tot de tools en technieken die zijn ontwikkeld in het kader van het project.

Het evenement is meertalig met simultane vertaling naar het Frans, Nederlands en Engels.

Schrijf je hier in

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

logo interreg 2 seas star2 c's

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.