Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Samen aan de slag voor waterproblemen Heulebeek

Samen aan de slag voor waterproblemen Heulebeek

03-02-2020
Op donderdag 6 februari 2020 slaan de VMM, Kortrijk, Kuurne Ledegem, Moorslede, Wevelgem en Zonnebeke, Leiedal, de West-Vlaamse Intercommunale en de provincie West-Vlaanderen de handen in elkaar voor een participatieproject. De deelnemers engageren zich om oplossingen te zoeken voor het overstromingsrisico in de betrokken gemeenten, om in droge periodes de waterschaarste in waterlopen te beperken en om de waterkwaliteit te verbeteren.

Iedereen kan meedenken en ideeën voorstellen om het overstromingsrisico te verminderen. In 2021 wordt in het riviercontract vastgelegd wie welke engagementen neemt.

Je bent van harte uitgenodigd om op 6 februari aanwezig te zijn bij de ondertekening van het charter en de lancering van het online participatieplatform.

Programma


Locatie

De Heerlijkheid van Heule
Zeger van Heulestraat 55
8501 Heule

Hoe kunnen burgers, bedrijven en verenigingen participeren?
Na de ondertekening van het charter wordt onmiddellijk een online test en digitaal ideeënplatform gelanceerd. Zo kunnen de inwoners van de betrokken gemeenten hun overstromingskans opzoeken en zien hoe die stijgt door de klimaatverandering.

Op de website kunnen ze ideeën lanceren, steunen en meedenken over oplossingen. Daarnaast zijn er ook 2 fysieke ontmoetingsmomenten gepland. De Heulebeekfora (steeds van 20.00u tot 23.00u, onthaal om 19.30u) vinden plaats op:

- maandag 2 maart in OC de Vonke, Lagaeplein 24, 8501 Kortrijk (samen met gemeente Kuurne)

- woensdag 4 maart in De Linie, Iepersestraat 52b, 8890 Moorslede (samen met gemeente Zonnebeke)

- maandag 23 maart in OC De Stekke in Moorsele, Sint-Maartensplein 12, 8560 Wevelgem (samen met gemeente Ledegem)

Dan kunnen burgers in overleg gaan met de gemeenten, waterbeheerders en andere betrokkenen.
Begin 2021 worden de geselecteerde ideeën voorgesteld en vastgelegd in het riviercontract voor het stroomgebied van de Heulebeek. Dat vormt dan de komende jaren de rode draad voor uitvoering van acties en maatregelen in deze regio.


Praktische informatie

Je kan met je vragen terecht bij communicatie@vmm.be.

Meer informatie

Lees hier het persbericht 'Participatieproject voor waterproblemen Heulebeek'.

 

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.