Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Otterexpo

Otterexpo

25-05-2022
De otterexpo strijkt in juni neer in zaal 'Wasserij' van het bezoekerscentrum Grote Netewoud in Meerhout. Na een succesvolle editie in Schellebelle, kan ook de Kempen de otter herontdekken.

Otterhabitat

De otter zwom vroeger in onze waterlopen rond, maar otterbestrijding, versnippering van de natuur, terugval van de visbestanden, watervervuiling, rechttrekken van waterlopen en verdwijnen van oevers en moerassen zorgden ervoor dat er vanaf de jaren 80 bijna geen spoor was van otters in onze contreien. Ondertussen is de otter sinds 2012 regelmatig gespot in de Scheldevallei, o.a. dankzij hermeandering van rivieren en een verbeterde waterkwaliteit. Tussen Antwerpen, Mechelen en Gent ligt er geschikt otterhabitat, waarvoor het project Otterland werd opgericht, om knelpunten weg te werken. Dat gebeurt ook in andere regio’s. Daar maakt de tentoonstelling deel van uit. De VMM werkte samen met verschillende partners (waaronder Natuurpunt) mee aan de tentoonstelling van initiatiefnemer WWF. Natuurpunt organiseert de Otterexpo in het Grote Netewoud.

 

Praktisch

Bezoekerscentrum Grote Netewoud, zaal ‘Wasserij’ 

Watermolen 7

2450 Meerhout

1 juni t.e.m. 16 juni 2022, dinsdag t.e.m. zondag 11.00u-18.00u

Gratis toegang

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.