Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Marktconsultatie "Unmanned Survey Platform"

Marktconsultatie "Unmanned Survey Platform"

Op donderdag 10 januari kun je in Aalst als bedrijf of onderzoeksgroep deelnemen aan onze marktconsultatie. We onderzoeken in het kader van ons PIO-project 'Meetnetten Vlaamse Milieumaatschappij' hoe we autonome meetvaartuigen kunnen inzetten binnen waterkwaliteitsbepaling en bathymetrie.

Doelgroep

We zoeken jou als je kennis of ervaring hebt met:

  • het ontwikkelen en opzetten van autonome meetvaartuigen;
  • het inzetten van deze vaartuigen bij verschillende toepassingen binnen waterkwaliteitsbepaling en bathymetrie;
  • het aanpassen van deze vaartuigen aan de specifieke noden van de toepassingen en waterlopen waar het vaartuig wordt ingezet.

Projectdoel

In een van de drie deelprojecten binnen ons PIO-project 'Meetnetten Vlaamse Milieumaatschappij' zetten we in op de verdere ontwikkeling van een Unmanned Survey Platform. De mogelijkheid om autonoom te kunnen varen binnen een vooraf bepaald onderzoeksveld biedt belangrijke kansen in het verzamelen van data. 

Doel marktconsultatie

Tijdens de marktconsultatie willen we vraag- en aanbodzijde voor dit project samenbrengen en 'matchen'. Het is de bedoeling om na te gaan in hoeverre bedrijven en onderzoeksgroepen oplossingen kunnen aanreiken voor de behoeften en noden van VMM, en hoe haalbaar (qua tijd, budget, ontwikkelingstraject, enz.) en innovatief deze oplossingen zijn.

Voor een vlotte discussie en goed resultaat is het aangewezen om uw bedrijf of onderzoeksgroep te laten vertegenwoordigen door een technische medewerker (eerder dan door een sales- of PR-medewerker). Zij kunnen doorgaans beter en sneller inschatten wat de technologische oplossingen kunnen zijn voor elke use-case.

De uitkomst van de marktconsultatie moet VMM in staat stellen om een geschikte innovatieve oplossing voor de gestelde behoefte te laten ontwikkelen of aan te kopen via een overheidsopdracht

Praktisch

Waar? VMM, Dokter De Moorstraat 24-26, 9300 Aalst - auditorium 

Wanneer? donderdag 10 januari, van 13.30 tot 17.30 uur

Schrijf je in tegen 7 januari

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.