Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Internet of Water, ook voor jou?

Internet of Water, ook voor jou?

Kom naar de stakeholder workshop op 1 oktober in Aalst en ontdek het antwoord. Met 2.500 sensoren om de waterkwaliteit extra op te volgen en data voor slimme toepassingen biedt het IoW-project heel wat mogelijkheden.

Het project kan rekenen op grote belangstelling van instanties die toepassingen voor de data zien. Ook leveranciers die de uitrol van het netwerk mee willen vormgeven, zijn zeer geïnteresseerd. 

Op 1 oktober 2019 organiseert het consortium van het project Internet of Water daarom een workshop voor bedrijven en instanties die geïnformeerd willen worden over de planning en aanpak van de uitbouw van Internet of Water in Vlaanderen. Op hetzelfde moment willen we een dialoog opstarten omtrent verwachtingen van het project en mogelijke toepassingen van het project.

Doelstelling workshop

Dit evenement is gericht naar:

  • instanties en instellingen die betrokken zijn bij het waterbeheer in Vlaanderen en een inbreng wensen in de opzet en het gebruik van de nieuwe meetinfrastructuur.
  • organisaties en ondernemingen die technologie en dienstverlening kunnen leveren voor de benodigde hard- en software van Internet of Water.


Tijdens deze eerste workshop willen we de stakeholders en dienstverleners correct informeren over het Internet of Water project en de belangrijkste doelstellingen. Daarnaast willen we een dialoog met de stakeholders opstarten omtrent verwachtingen van het project en mogelijke toepassingen van het project.

Agenda

09.30u ontvangst en inschrijvingen
10.00u  Internet of Water: doelstellingen, stand van zaken, vooruitblik (door de projectpartners)
12.00u netwerklunch
13.00u parallelle sessies
Sessie 1: Internet of Water en waterbeheer. In deze sessie gaan we dieper in op mogelijke use cases voor het IoW. Het projectteam gaat in dialoog met de aanwezige stakeholders rond use cases en welke verwachtingen er zijn rond deze cases. Deze sessie richt zich tot waterbeheerders en stakeholders betrokken bij de waterkwaliteitsproblematiek.
Sessie 2: Internet of Water en bestaande soft- en hardware. In deze sessie wordt er dieper ingegaan op de mogelijkheden en verwachtingen mbt aanbesteding van producten en diensten binnen IoW. Deze sessie richt zich tot mogelijke dienstverleners voor het IoW.
15.00u slot
15.30u netwerkdrink

Praktisch

Dinsdag 1 oktober 2019 - 09.30u
VMM - Dokter De Moorstraat 24-26, 9300 Aalst.
Deelname is gratis, maar inschrijving voor 23 september is verplicht.

Schrijf je hier in voor de IOW stakeholder workshop

Om praktische redenen moeten we ons beperken tot 100 inschrijvingen. Wegens de beperkte capaciteit vragen we om maximaal 2 personen van dezelfde organisatie af te vaardigen.

Het IoW-Consortium

Internet of water is een samenwerking van imec, VITO, VMM, De Watergroep en Aquafin. Hiervoor ontvangen zij steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Overzicht logo's partners Internet of Water-project: VITO, Imec, De Watergroep, Aquafin, Vlakwa, Vlaamse Milieumaatschappij, Agentschap Innoveren en Ondernemen

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.