Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Chap’eau zet Warmbeek in de bloemetjes

Chap’eau zet Warmbeek in de bloemetjes

Elk jaar doen Aquafin en haar partners symbolisch de hoed af voor een propere waterloop in Vlaanderen die het uitzonderlijk goed doet. Dit jaar is dat de Warmbeek in Hamont-Achel waar ook de VMM een belangrijke rol speelde. Chap’eau dus! Afspraak op zondag 24 september in De Tomp, natuurgebied Lange Els.

Elke dag werken duizenden mensen samen aan propere waterlopen in Vlaanderen. Aanleg en beheer van riolen en collectoren, de bouw van waterzuiveringsinstallaties,... We staan er niet altijd bij stil, maar het is op die manier dat afvalwater niet meer in onze beken en rivieren terechtkomt, en dat dieren en planten heropleven. Eén keer per jaar moeten we dat vieren!

Geniet mee van een dagje sporten en ontspanning langs de Warmbeek en grijp de kans om meer  te weten te komen over proper water.

Wist je bijvoorbeeld dat de VMM een vistrap heeft aangelegd in de Warmbeek, ter hoogte van het Mulke in Achel. Daardoor kunnen vissen weer stroomopwaarts zwemmen om te paren en is de populatie toegenomen. Kom eens langs onze infostand en je krijgt nog meer interessante info.

Je kan de hele dag door kiezen uit mountainbike, fietsen, wandelen of een natuurloop in de bossen en zandduinen van Hamont-Achel. Bekijk het volledige programma hier.

Praktisch

Zondag 24 september 2017

De Tomp in Hamont-Achel

Dit evenement is gratis, maar inschrijven is verplicht (beperkte plaatsen)

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid