Vlaanderen.be vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Bodemsaneringsdag – 1 december

Bodemsaneringsdag – 1 december

Het Vlaamse bodemdecreet bestaat ruim twintig jaar en monitoring en onderzoek van de waterbodems krijgen steeds meer aandacht. Niet verwonderlijk als je weet dat ze heel bepalend zijn voor de algemene milieukwaliteit van onze oppervlaktewateren. Je komt er alles over te weten op de 18e bodemsaneringsdag.

Deze studiedag heeft de titel gekregen ‘Waterbodem – alle partijen mee aan boord’. Het programma is dan ook heel breed en gevarieerd. Je krijgt een beleidsmatig overzicht van de huidige stand van zaken, de specifieke risico aspecten van waterbodems, een overzicht van de beschikbare saneringstechnieken en de theorie wordt ook gekoppeld aan de praktijk aan de hand van een aantal boeiende cases.

Ook enkele VMM-experts komen hun kennis delen met een uiteenzetting over de toestand van de waterbodem in Vlaanderen en de sanering van de Winterbeek in Beringen, Tessenderlo en Diest.

Bekijk het volledige programma

Locatie

1 december,  9.00u. – 17.00u
Ingenieurshuis
Desguinlei 214
2018 Antwerpen

Schrijf je in.

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid