Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Bezoek onze neerslagradartoren Houthalen-Helchteren

Bezoek onze neerslagradartoren Houthalen-Helchteren

We stellen op 9 en 10 september 2017 onze neerslagradartoren in Houthalen-Helchteren open voor het publiek. Jouw kans om te genieten van unieke vergezichten en om prachtige foto's te nemen!

Op zaterdagavond kan je vanop 65m hoogte onbelemmerd het adembenemende uitzicht met de zonsondergang meepikken. Vroege vogels kunnen op zondag zelfs de zonsopgang vastleggen. De radar is op grote hoogte geplaatst en er zijn geen obstakels 360° rondom de toren. Bovenaan heb je dus een adembenemend uitzicht!

De neerslagradatoren meet continu de neerslaggegevens in een straal van 120 km. Zowel de locatie van de neerslag als de intensiteit worden elke 5 minuten opnieuw gescand. Zo krijgen we een beeld van hoe neerslag over Vlaanderen trekt en waar het aan het regenen is. Wil je wel eens weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat?

We nodigen je graag uit op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017.

Meer weten over onze neerslagradartoren

Praktisch

Zaterdag 9 en zondag 10 september 2017.

Het Smolder 43
3530 Houthalen-Helchteren

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, we raden je aan om indien mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen of om te carpoolen. Wie fietst via de fietsknooppunten: de toren ligt tussen fietsknooppunt 76 en 539.

Om bovenaan te geraken, moet je heel wat trappen beklimmen. Wie niet goed te been is, raden we het trappenlopen af. 

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid