Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / 25 jaar Griesbroek

25 jaar Griesbroek

Op 19 en 20 augustus viert Natuurpunt het 25-jarig bestaan van het Griesbroek, een prachtig natuurgebied in de vallei van de grote Nete. Een mooie gelegenheid voor de VMM om de door ons vernieuwde Straalmolen in te huldigen. Kom mee wandelen en genieten!

Het begon allemaal in 1992 toen Natuurpunt een eerste perceel kocht in de vallei van de grote Nete. In de loop der jaren is het gebied sterk uitgebreid tot het mooie natuurgebied dat het vandaag, 25 jaar later, is. En dat moet natuurlijk gevierd worden!

De feestelijkheden beginnen op zaterdagavond met een sterrentocht. Onder begeleiding van een gids maak je een avondwandeling door het gebied. Met wat geluk kan je een mooie sterrenhemel bewonderen.

Ben je niet zo’n avondmens, dan krijg je een herkansing op zondag 20 augustus met de hele dag door wandelingen met gids. Zorg dat je rond 14.00u present bent aan onze vernieuwde vistrap aan de Straalmolen. Die wordt dan officieel ingehuldigd. Kom ook eens langs bij onze leuke infostand.

De kleinsten onder ons kunnen zich uitleven op een heus avonturenparcours, zich laten grimeren, waterbeestjes vangen samen met een natuurgids of knutselen met natuurlijke materialen.

Locatie

Zaterdag 19 augustus van 20.00u tot 22.00u
Zondag 20 augustus van 11.00u tot 18.00u

Centennial
Vloedbeemdenstraat 44, 2491 Balen-Olmen 
Bekijk op Google Maps

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid