Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Contact / Veelgestelde vragen / FAQ riolering / Ik heb een klacht over mijn rioolbeheerder, waar kan ik terecht?

Ik heb een klacht over mijn rioolbeheerder, waar kan ik terecht?

Als je een klacht hebt over het rioolbeheer in je gemeente, dan richt je je in eerste instantie tot je rioolbeheerder. De rioolbeheerder is voor de klachtenbehandeling gebonden aan hoofdstuk 7 van het algemeen waterverkoopreglement.

De Vlaamse Milieumaatschappij behandelt klachten in de tweede lijn, dat wil zeggen dat er eerst een officiële klacht moet worden ingediend bij de rioolbeheerder. Dit kan per e-mail, per brief, of zelfs telefonisch, maar er moet wel een klachtendossier voor handen zijn

Ben je niet tevreden over de behandeling van je klacht door de rioolbeheerder? Dan kan je je in tweede instantie schriftelijk wenden tot de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De toezichthouders van de VMM oordelen of de rechten en plichten uit het waterverkoopreglement geschonden werden.

De schriftelijke correspondentie die je hebt gevoerd met je rioolbeheerder is een belangrijk element om je klacht te onderzoeken. Je klacht en bijhorende briefwisseling stuur je door naar: toezichtsanering@vmm.be.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.